Need for Speed-spelen

Need for Speed är en populär racingspelserie som släpptes så tidigt som år 1994. Utgivare av spelen är Electronic Arts och den primära utvecklaren av spelserien är EA Black Box som numera ägs av Electronic Arts. Spelen i Need for Speed-serien har alltid varit populära och år 2009 hade det sålts över 100 miljoner exemplar av spelen, vilket är riktigt imponerande.

Idag består serien av totalt 23 spel och det har lanserats minst ett spel nästan varje år sedan starten. Vissa år har det istället släppts två eller tre spel. Den senaste utgåvan släpptes år 2017 och heter Need for Speed: Payback. Detta spel går att spela på PS4, Xbox One och Microsoft Windows, det är alltså både ett PC-spel och ett konsolspel.

Handlingen i spelen

Fokus i samtliga Need for Speed-spel är givetvis racing. I det första spelet gick det att köra både banrace och sprintrace och man kunde bli jagad av polisen som kunde arrestera eller bötfälla en. I det senaste spelet ligger fokus på street racing och du kan som spelare välja mellan tre olika karaktärer som alla tillhör samma gäng och jobbar tillsammans.

Svenska Ghost Games

Något som alla kanske inte vet är att den senaste utgåvan av Need for Speed faktiskt utvecklades av det svenska företaget Ghost Games. Spelet är alltså den 23:e utgåvan och släpptes den 10 november 2017. Spelet tar form i Silver Rock, Fortune Valley och fokuserar på street racing. Dygnscykeln för spelet är 24 timmar, vilket gör det möjligt för spelare att köra dygnet runt.

Need for Speed-filmen

Som med de flesta populära spel har det producerats en film baserad på Need for Speed-spelserien. Filmen regisserades av Scott Waugh och manuset skrevs av George Nolfi och John Gatins. Biopremiären hölls den 14 mars 2014 och i rollerna kunde vi se skådisar som Aaron Paul, Imogen Poots, Dominic Cooper och Kid Cudi. Precis som i spelen var det snabba bilar som stod i fokus.